torsdag den 26. januar 2012

For fuld damp

Jeg har længe ønsket mig et eller andet køkkenudstyr til at dampe fisk, da jeg synes, at fisk nemt bliver tørt når det kommer i ovnen. Det blev så denne steamer fra Lékúe.
Damp apparaturet består af 2 lag med huller i bunden, de sættes ovenpå en gryde med kogende vand. Dampen stiger op igennem maden og ud ved låget.
Jeg er glædelig overrasket over hvor nemt og lækkert det er - og grøntsagerne smager rigtig godt med blot lidt salt og krydderier, f.eks. timian, ovenpå. Nu har vi prøvet 2 dage i træk, og det tror jeg bliver et spændende bekendtskab. Se her hvad jeg har lavet:

...først et lag gulerødder

...ovenpå et lag kartofler i skiver, evt. vendt i lidt olie, salt og timian

...som bund til laksen lidt porrer i ringe og snackpeber

...laks ovenpå, marineret i lidt olie, salt, citron, fiskesauce og ovenpå lidt citronpeber

først sættes kartofler og gulerødder over i 12 min

kartoflerne har nu fået 12 minutter


laks på porrebund sættes nu nederst i 10 min

så dampes der i flere lag

efter 22 min var maden klar, og det smagte virkelig lækkert

1 kommentar:

mettemor sagde ...

jamen dog, sikken en damp maskine

det ser lækkert ud.

mettemor