søndag den 16. november 2014

Topdown raglan

Her har jeg maskinstrikket en topdown raglan efter mønster af Jodie Raymond.
Først har jeg strikket en lille micro model, for lige at forstå hvordan man skulle gøre, og så var det bare at gå igang med den store model.

Den strikkes oppefra, som navnet siger. Først strikkes halskanten, og så strikkes for- og bagstykke på halskanten. Når man til sidst strikker ærmerne, så strikkes for- og bagstykkerne på samtidig, så man kun skal sy side- og ærmesømme sammen til sidst. Det er lidt svært at forklare, men nemmere end det lyder.

Den er i det største, men det gør ikke noget når den skal bruges som en slags tunikakjole. Den kunne også være fin i en kort udgave med en dejlig ribstrikket rullekrave.
Garnet striber selv, så det er lidt svært at få til at passe i samlingerne, men det gik vist ok.

Garn fra Garnudsalg.dk, et restparti, 100% uld, forbrug 310 g, spænding 8.

God søndag til jer.

5 kommentarer:

Janne sagde ...

Den er flot - det er modellen også :)

Helen sagde ...

Den ser godt ud, har aldrig prøvet raglan på den måde.
Hvor har du fundet den ide beskrevet.

Kattekonen sagde ...

Tak I to. Jeg har købt en lille ebog på www.knititnow.com der beskriver fremgangsmåden, findes kun på engelsk, men det er forståeligt. Man skal bare lige pejle sig ind på størrelsen. Min trøje blev lidt oversize, men så tager jeg en størrelse mindre næste gang.

Janne sagde ...

Lige et spørgsmål. - Er det til håndstrik som du har omregnet i DK eller er det til maskinstrik?

Kattekonen sagde ...

Hej Janne - det er en maskinopskrift fra starten så den er slet ikke kørt via dak8, du må gerne komme forbi og se den. Hilsen Marianne